Hälsa, kost och träning Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


Joggutmaning vecka ett!

2008-05-11 -|- 19:40:00
Hallå alla!

Nu har min första vecka på denna joggutmaning utförts! Jag har promenerat i 30 minuter mån, tis, ons, fre, lör, sön!

Hur har det gått för er?

Hitintills tycker jag att det har gått bra, ibland har jag promenerat med vagnen och ibland har jag promenerat med vuxet sällskap och ibland själv. Det som känns skönast just nu är jag klarade en hel vecka UTAN att fuska, trodde inte det om mig själv riktigt. Jag har till och med "ökat" intensiteten lite så att jag har fått prova på hur det är att inte bara lalla fram!

I fredags hade jag ont i benhinnerna men det är den enda smärta som jag har upplevt hitintills. Jag ser fram emot näsa veckas utmaning med stor förtjusning och jag hoppas att ni också gör det!

Om vi nu ska prata lite annat än jogg så har det varit stundtals en trevlig vecka och stundtals en mycket otrevlig vecka. De trevliga bitarna: Jag har varit på skolan och träffat alla mina glada klasskompisar, jag har gått phösarutbildning och träffat massa nya trevliga människor, Elvira fortsätter att jobba på sin teknik att ta sig frammåt, för det mesta går det bara bakåt för henne ;) vi (våran lilla familj) har socialiserat på gården tillsammans med Malin, Jan och Jakob, vi hade en mycket trevlig kväll.
Å så till de tråkiga delarna, vi har fått parkeringsböter, TVÅ gånger denna vecka 700kr bara sådär, tjopp sa det bara.

Jaja, nu ska jag skriva ett inlägg till om nästa veckas utmaning sen ska jag lägga min lilla dotter!

Ha de bra!
Hälsa, kost och träning Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


Joggutmaning dag 2

2008-05-06 -|- 21:51:38
Ja, jag har rört på fläsket även idag, dock fick jag köra tips varianten och dela upp min promenad på två, till och från skolan, en kvart vardera, sådär!

Kom igen nu, haka på! Det här är ju kul!!!
Hälsa, kost och träning Vad tycker du? (3) bloglovin bloggping


Joggutmaningen!

2008-05-05 -|- 22:28:33
Dax att börja röra på fläsket, Liselotte ochjag utmanar varandra att bli joggare, häng på du med!

Målet är INTE att gå ner i vikt, målet är att komma igång med joggning. Att lära sig att jogga tar ett halvår ungefär så vi måste inse att bli en joggare inte händer under en natt utan att det är en process som måste ha sin gång.

Vi kommer att ha ont, såväl i muskler som i fötter, vi kommer att vara trötta och vi kommer att vilja ge upp, men det är det som denna utmaning är till för, att peppa varandra till att vilja fortsätta ha ont och vara trötta.

Varje avslutad joggingrunda ska ge oss kännslan att jag skulle kunna fortsätta lite till, men istället för att göra det, spara det till nästa gång.

Som Blossom Tainton Lindqvist säger, "att springa är helt enkelt naturligt för oss. Människan har två gångarter och dem behöver vi underhålla, use it or loose it. Det måste inte vara härligt och kul hela tiden . Det är som vatten, det kanske inte smakar så kul, men vi består till 72 % av det, så det är vad vi ska är skapta för."

Jag har hittat 10 skäl till att börja jogga, här kommer dem! (hittade i topphälsa nr4 2008):
Å så till veckans utmaning: 30 minuters promenader sex gånger under veckan.

Tips: om det känns tufft, dela upp träningen på två - en kvart två gånger om dagen ger samma resultat men känns inte lika jobbigt.

Reglerna är som följer: Du får "synda" en gång per vecka (det är du själv som får lida sen) Men syndar du mer än tre dagar på raken så har du inte klarat veckans utmaning och måste därför göra om den, från början. När du har klarat fyra steg så har du kommit fram till delmål ett och det är då dax att fira!
Jag och Liselotte har inte riktigt kommit så långt att vi kan komma på hur vi ska fira men kom gärna med tips!

Jaja, nu är det nog sängen som gäller för mig och jag kan meddela att jag har gjort mina 30 minuter idag, så detta är alltså dag ett i vecka ett, watch me go!
Hälsa, kost och träning Vad tycker du? (2) bloglovin bloggping


RSS 2.0