Allmänt Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


Lycksele nästa

2010-03-12 -|- 23:49:55

Imorgon åker vi till Lycksele för att spendera en natt på hotell, inte så tokigt va?

Det hela är en julklapp av våra underbara vänner Anna och Oskar och inte nog med att de bjuder på hyran, de följer även med och bistår med det bästa sällskap som bara de kan erbjuda. Det ska bli så härligt, äkta kvalitetstid.

Elvira tar mormor och morfar i handen och sticker upp till "ladugården" (Örnvik) för att grilla korv.

Denna fredagen har också bjudit på en del godbitar. Dels så fick jag sovmorgon (tack för det pappa och mamma), se så satte jag igång projekt sy fleece dress. Mitt i dagen åkte vi ner till Tjintokk, åt lite mat och tränade. Träningspasset blev för övrigt det tuffaste hitintills eftersom Johan och Elvira var i samma rum, vilket betyder att jag var tvungen att högprestera för att visa publiken att jag kan (lite jävlar anamma får man väl ändå visa lite nu å då).
Väl hemma igen så fortsatte projekt sy fleese dress, det som saknas just nu är att fålla upp armarna, sy sista sömmen på kragen samt montera in en "skyddsflik" för dragkedjan vid hakan. Och byxorna, fast det är ju mer eller mindre bara 5 sömmar så det går ju på ett kick.

Kvällen var nog ändå den bästa delen av dagen, mina mostrar kom hit, den ena med sin man i högsta hugg och den andra med både man och barn +1. Alla kom hit för att äta palt, pappas supergoda palt. Förutom det goda sällskapet så bjäd kvällen på lite arbete för mig (massage) och njutning för de andra (badtunnebad samt bli masserade såklat). Jag fick goda vitsord som jag såklart bär med mig i min "jag kan, jag är bra på" ryggsäck, kuuuul!

Nu sova, så vi kommer iväg någon gång imorgon!

Natti natti

Allmänt Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


Fan va skönt med en lista :D

2010-03-11 -|- 01:51:00
Idag har jag varit duktig igen, mer saker blir gjorda och det är faktiskt rätt skönt att kunna bocka av saker lite nu och då. Inte bara i huvudet utan även på papperet.

Jag började dagen med att sova lite längre än planerat, men så avslutade jag också gårdagen ganska sent, eftersom jag både tränade och solade efter jobbet (plus allt annat som jag gör när jag väl kommer hem). Mamma ringde tio i elva och frågade om jag var redo för att komma på jobbet, då vaknade jag, inte alls så redo.
Jag fick uppskov en halvtimma och studsade upp ur sängen likt en vig gasell...
När mor rullade in på uppfarten, hade jag lyckats klä mig och fixa håret samt skottat fram uppfarten fram till garageporten, en liten stig till alla två dörrar till huset samt en stig till farmors hus. Jag kan säga er, jag var blöt i svett, leggingsarna till trots.

Väl på jobbet sökte jag ett jobb, valde bort att söka ett annat och funderade ytterligare lite över hur jag vill ha det i sommar. Föräldraledig eller arbetslös, det är den stora frågan.

Klockan 14 hade jag tid för provtagning hos syster Gunnel, det gick bra, förutom att vågen visade nått kilo för mkt, men det kan bero på många saker, framförallt att jag hade kläder på mig (nåja, leggings och BH i alla fall) och att jag i vanliga fall väger mig på morgonen, INNAN jag äter nått alls. Men på fredag ska jag kolla det där här hemma, och är det så att det är en ökning även då så måste några krafttag ske.

Sedan var det dax för jobb, tanken var att jag innan jobbet skulle massera Jonas, men han lyckades inte komma ifrån Arvidsjaur i tid, så det fick bli efter jobbet istället.

Kl 21 fick jag gå för dagen, då det hade varit superlungt hela kvällen och jag hade haft tid till att städa korridoren, torrförådet och hyllorna i diskrummet. Men mitt arbete slutade inte där, utan då stämplade jag ut och laddade upp med massagebänken. Upp klev Jonas (kocken) och 50 minuter senare var både jag och han helt slutkörda, han av att bli masserad och jag av att massera. Det var faktiskt riktigt kul, en utmaning minst sagt. Hitintills har jag bara hört gott resultat av honom, men jag väntar tills imorgon för att få det slutgiltiga betyget. Jag hoppas framförallt att han är så nöjd med resultatet att han blir en återkommande kund. Jag behöver verkligen skaffa mig en kundkrets till i sommar... Om inget annat dyker upp alltså.

Till alla er som hajade till och tänker, en massage vore skönt, jag bjuder på den första massagen och gillar ni vad ni får kom tillbaka för ytterligare omgångar till en relativt billig penning. Jag kan ge avslappningsmassage såväl som klassisk massage och jag föredrar klassisk massage då det är den som ger er som kunder mest tillbaka. Har ni ett problemområde kan vi arbeta med endast det men jag kan erbjuda helkroppsmassager också.

Nåja, när jag väl kom hem så satte jag mig vid datorn.

Och nu kan jag stolt säga att arbetet med C-uppsatsen har tagit ett kliv frammåt, metoden börjar bli mer tydlig i mitt eget huvud, vilket underlättar det hela när jag ska försöka skriva ner den i uppsatsen. Bakgrunden behöver vi fortfarande arbeta med men just nu fokuserar jag på metoden. Men det krävs ett krafttag från oss, om 9-11 dagar börjar enkäterna trilla in och då är det resultat för hela slanten som gäller.

Nåja, min lista efter idag:
  • Göra ett träningsschema
  • Sätta upp träningsmål
  • Söka jobb (1 klar 23 kvar)
  • Skapa en lista med för och nackdelar med att tex jobba i Stockholm
  • Be Johan hålla ett öga på posten (tidningen arbetsterapeuten och nyckelbanden... försent dock, Johan och Elvira är ju här nu!)
  • Skicka en packlista till Johan
  • Se över och planera Ekonomin
  • Dra ner tid som spenderas på Facebook (tre dagar är väl ändå en förrändring om nått?)
  • Öka tid som spenderas på bloggen (tre dagar är väl ändå en förrändring om nått?)
  • Kolla upp FSK
  • Sy ett fleece ställ till Elvira
  • Hitta kläder till Islossningen
  • Allmänt Vad tycker du? (1) bloglovin bloggping


    Skaffat mig koll på läget

    2010-03-10 -|- 03:16:36
    Idag har varit en dag då jag har försökt att få lite koll.

    De senaste månaderna har kännts som ett halvt som halvt oorganiserat kaos, jag gillar inte att leva i kaos, så nu tänkte jag försöka få lite koll och lite ordning.
    Jag började redan i går kväll med en to-do lista. En för skolan, en för facket och en för "mitt liv". Den som är mest intressant för er är såklart den som rör mitt liv, så den tänkte jag dela med mig av.

    Det var i alla fall de punkter som jag kom på att jag behöver beta av och som sagt, jag har två till liknande listor när det gäller vad jag ska prestera gentemot min utbildning och som faklig representant.
    Så idag kan jag faktiskt stolt bocka av lite grejor och hipps vipps ser min lista ut såhär:

    Facebook har jag spenderat mindre tid på och bloggen mer, men det är ju bara idag så det räknas inte som en förändring.

    Ja och FSK, hur lätt är det att skaffa sig koll när varje person man ringer till har olika svar på samma fråga? En handläggare skulle i alla fall kontakta mig så då får vi väl se om han kan komma med något konkret till mig.

    Imorgon ska jag främst fokusera på c-uppsatsen och att söka jobb. Eventuellt påbörja Elviras Fleece, men jag har inte så lång tid på mig, jag ska nämligen vara på jobbet redan vid 14 för att ta lite prover. Och jag ska ta med mig min massagebänk så att jag kan massera Jonas ordentligt, han har ont i ryggen och jag försökte massera lite idag, men det går ju inte så bra när han står upp. Nåja, så ser det i alla fall ut.

    För övriga frågor, var vänlig kontakta kundtjänst ;)

    Allmänt Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


    Utbildning och Fortbildning

    2010-03-09 -|- 00:14:53
    Idag har jag varit i Stockholm. Åkte från Luleå kvart i sex i morse (från min ytterdörr alltså) och kom hem till Nyliden kvart över tio på kvällen. Hard day.

    Det har varit en otroligt intressant och givande dag, jag hoppas verkligen att jag inte bara kom med dumma kommentarer utan att det jag delade med mig av var av intresse. Vilket jag iofs tror att det var, de vill ju ha en students åsikt.

    Kontentan? Vi kan väl säga såhär, kommunens arbetsterapeuter behöver mer stöd, vi måste bli bättre på att söka jobb som inte rubriceras ARBETSTERAPEUT (och fortfarand känna oss som arbetsterapeuter) samt att fortbildning är viktigt, inom alla områden.

    Ja, det kanske låter som värsta rappakaljan, men som ni kanske förstår är jag dötrött, jag hoppas helt enkelt att jag kan återkomma vid ett senare tillfälle och komma med något mer lättförståeligt :)

    Natti natti
    Allmänt Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


    Shoppingnerven är stillad

    2010-03-05 -|- 13:57:36

    Sådär, äntligen.

    Nyliden är bra men det finns alldeles för lite shopping i området. Jag trodde inte att jag någonsin skulle säga det men jag har haft shoppingabstinens.

    Ibland har jag till och med kommit på mig själv med att gå omkring på konsum och filosofera runt bland hyllorna, ungefär så som man gör när man kollar av terrängen på en klädesaffär... Skumt.

    Idag gav jag mig i alla fall iväg till stan, för att handla åt min dotter som faktisk är i stort behov av kläder av alla dess slag. Hon växer ju, konstigt nog.

    Hem kommer jag med vanliga kläder bestående av två par byxor, fyra tunna tröjor och en hoodtröja. Jag kommer också hem med ett galonställ, lila av märket didriksson (riktigt fint faktiskt) samt tyg och diverse ateralljer för att sy en fleesedress. Baddräkt köpte jag tidigare i veckan så det har hon redan.

    Så nu är hon liiiite rustad inför våren. Jag antar att hennes vinddress är för liten så hon behöver en sån, samt ett par stövlar. Sen behöver hon en morgonrock, den hon har nu står det baby på och täcker just precis rumpan (hon är iofs nöjd ändå, men det ser lite tokigt ut). Sen så behöver hon ju såklart mer vanliga kläder också, men det behöver man ju alltid.

    Sååå om det nu är någon som funderar vad de ska köpa OM de av någon anledning skulle vilja köpa nått till vår lilla prinsessa så vet ni vad ni ska leta efter ;)

    En timma tills jag ska hämta henne och fortfarande inget plugg gjort idag, bäst att jag sätter igång!

    Allmänt Vad tycker du? (1) bloglovin bloggping


    Tillbaka på brottsplatsen

    2010-03-03 -|- 22:47:07

    Japp, nu är jag här, i Luleå, i mitt hem. Men bara denna veckan, sedan åker jag tillbaka och gör två jobbveckor till. SEN är det klart, finito, all done. OM det inte är så att jag behövs otroligt mycket där borta av någon anledning. Men det tror jag inte.

    Nåväl, mycket har hunnit hända här hemma i Lule. Johan har möblerat om, han har tagit hit vår nya tv bänk som vi skaffat oss genom en liten bytesaffär. Den gamla tvmöbeln är i tryggt förvar hemma hos mina föräldrar och sist jag hörde från den så verkade det som om den skulle få flytta in i vardagsrummet där borta. Men just nu vet jag inte den aktuella statusen.

    Så i och med att vår fina tvmöbel åkte ut så tappade vi mutcho mutcho med förvaring, så inte nog med att det är en synlig förändring här hemma, det är också en osynlig förändring, som jag blir lika förvånad över varje gång jag öppnar ett skåp eller en låda...

    Min lilla älskade plutta har blivit så stor och så förståndig, när hände det? Var var jag då?

    Anna har med all säkerhet blivit lite större (hihi, det är inte så ofta man får säga det utan att det låter elakt).

    Och det har dumpats ner från himlen en himmlens (ha, så fyndigt) massa snö sen jag var i trakterna senast.

    Nå, det var i alla fall en del som har ändrats, men mycket är sig likt, vilket jag tackar och bockar för. Det är så otroligt, fantastiskt, underbart skönt att vara hemma. Hemma hos min familj, hemma bland mina grejor, hemma hos mina vänner, hemma hos mig.

    I övrigt då?

    Jag mår som jag inte förtjänar. Jag tycker jag har varit sååååå duktig, åkt 140 mil bil och 3 mil skidor, bara nu i helgen, är inte det en prestation så säg!

    Vad får jag för det? Halsen från helvetet, den kliar, å inte hjälper det att hosta. Då känns det bara som att jag ska spy. Vad får jag mer? Tätaste näsan i Sverige, stundvis lättar det, men det känns som om det bor någon där inne som verkligen inte vill dela med sig av nått utrymme. Mer då? De blytyngsta benen du kan hitta, jag går till dagis, en promenad som i vanliga fall inte alls är speciellt ansträngande, jag kommer fram och funderar skarpt på att lägga mig på den hårda träbänken inne i hallen och vila en stund, helt utmattad, vill bara soooova.

    Som grädde på moset känns hjärnan som en sirapssjö, där signalerna hellre leker och plaskar runt i vågorna istället för att hjälpa varandra att skicka meddelanden mellan tänket och görandet.

    Ja, jag sitter här och tycker synd om mig själv. Men hade det inte varit trevligare om jag hade fått vara frisk denna endaste lilla vecka som jag är hemma? Så att jag med glädje hoppat upp ur min nedsjunkta plats i soffan så fort någon frågade om jag ville hitta på nått. Men nej, så är inte fallet. Så till alla i min närhet, jag vill, jag vill, jag vill, men jag orkar inte...

    Nåja, imorgon är en ny dag, å vem vet den kanske startar med att leverera ett knippe energi till mig så att jag med duracell fart gör bort alla "jag ska göra det när jag kommer hem" saker som inte har gjorts hitintills.

    Puss å kram

    Allmänt Vad tycker du? (0) bloglovin bloggping


    RSS 2.0